>Manuele therapie

De manueel therapeut is binnen de fysiotherapie dé specialist bij klachten aan je wervelkolom, gewrichten of ledenmaten. Deze therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en bewegen gaat makkelijker.

Indicaties voor manuele therapie

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak maakt onze manueel therapeut een inventarisatie van je klachten waarna een lichamelijk onderzoek volgt. Na dit onderzoek stellen jullie samen met een therapeut een behandelplan op waar jij je prettig bij voelt. Het uitgangspunt is altijd om je herstel te bevorderen en te voorkomen dat klachten terugkeren.

De manueel therapeut probeert tijdens de behandeling je beperkte beweeglijkheid te herstellen of het teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van vaardigheden die in de volksmond bekend staan als ”kraken”.